АКТУАЛНО


М. Димитров пред Фрог: ДКЕВР е под политически ботуш

5 7358 11.04.2014
М. Димитров пред Фрог: ДКЕВР е под политически ботуш

Подозирам подобни задкулисни цели, защото в България има едно единодействие на БСП, ДПС и "Атака", които са троянският кон на Русия у нас. Благодарение на това мнозинство се отменят много правила и закономерно газопроводът Южен поток става руски монопол. Натискът върху ЕРП-тата има за цел не толкова одържавяването им, колкото смяна на собствеността им с руски собственици. Така коментира ситуацията около електроразпределителните дружества бившият син лидер Мартин Димитров.



ДКЕВР е зависим.Има одит на Сметната палата, който е добре направен и ясно говори за такава зависимост. ДКЕВР не е независим, той е под политически ботуш. Решенията му не може да са от обществена полза.Превръща се в  част от Министерството на икономиката и енергетиката, коментира действията на регулатора Димитров.

Няма визия за развитие на енергетиката в България.Има краткосрочни мерки за удържане на положението до евроизборите.После трябва да говорим за спасяване на българската енергетика.Трябва да бъдат намалени излишните разходи в системата. Важна е независимостта на регулаторите. Затова в тях трябва да влизат обществени фигури с голям и безспорен авторитет, които да не правят компромиси от политически характер.Да влязат дори хора, които са участвали в протестите.Важно е решенията на ДКЕВР да станат публични. Трябва да се знае всеки негов член как гласува, изреди няколко от мерките за стабилизиране на енергетиката Мартин Димитров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама