НОВИНИ


Нов шеф на пътническите превози в БДЖ

1 4980 11.04.2014
Нов шеф на пътническите превози в БДЖ

„БДЖ - Пътнически превози" ЕOOД е с нов шеф. Новият управител на дружеството е Георги Георгиев. Той ще замени досегашния управител Димитър Димитров. Рокадата е направена с решение на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ" ЕАД от днес.



Приоритетите в работата на Георгиев са повишаване на контрола върху експлоатационната дейност в „БДЖ - Пътнически превози" ЕOOД и ускоряване на ремонтната програма, което ще подобри качеството на предлаганата от националния железопътен превозвач услуга, както и финансовите резултати на дружеството, съобщават от холдинга.

Новият управител на „БДЖ - Пътнически превози" ЕOOД има дългогодишен опит именно в експлоатационната дейност в системата на железопътния транспорт, както и е добре запознат със спецификата на работата и проблемите в дружеството. Георги Георгиев притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност „Технология и организация на железопътния транспорт" във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков". Специализирал е „Модерен мениджмънт на железопътните дружества при условията на пазарното стопанство" в гр. Берлин, откъдето получава допълнителна квалификация. Цялата професионална кариера на Георгиев е преминала в системата на железниците, където е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав в пътническите превози.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама