ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 16 юли

0 4325 15.07.2008
Предстоящо на 16 юли

Националният съвет за тристранно сътрудничество провежда заседание; започва кампанията „Защитавай трудовите си права”; провежда се конференция “Българските училища в чужбина и новата държавна политика към българите по света”; провежда се кандидат-студентският изпит по история на България в СУ.


Президентът на Република България Георги Първанов ще връчи орден “Мадарски конник” - първа степен на Жозеп Антони Дуран и Лейда – председател на Комисията по външна политика в Конгреса на депутатите на Кралство Испания. Отличието се връчва за особено големите му заслуги за присъединяването на Република България към Европейския съюз. Церемонията ще се състои в 11.00 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2.

Вицепремиерът по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и изпълнителният директор на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” инж. Милош Поцков ще направят инспекция на строителството на автомагистрала “Люлин”. Целта на визитата е запознаване с етапите на изпълнение на автомагистрала “Люлин”.

Премиерът Сергей Станишев, социалният министър Емилия Масларова и изпълнителният директор на Главната инспекция по труда Гълъб Донев ще дадат старт на кампанията „Защитавай трудовите си права” и ще обявят инициираните от правителството промени в Кодекса на труда от 14.00 ч. на съвместна пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет. Резултатите от проучване на общественото мнение за промените в трудовото законодателство ще представи Лидия Йорданова от НЦИОМ. Предложенията за промени предвиждат многократно засилване на санкциите за нарушения на трудовото законодателство и по-строг контрол за защита на трудовите права на гражданите.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще присъства на откриването на изложба с най-добрите творби от конкурса по изобразително изкуство „България в моите мечти” за деца от българските общности по света. Ще бъдат наградени победителите от конкурсите на Държавната агенция за българите в чужбина за деца от Българските общности по света. Събитието ще се състои от 10.30 часа в Галерия “Средец” на Министерството на културата. На откриването ще присъства и вицепрезидентът Ангел Марин. По-късно през деня министърът на културата ще участва в заседанието на парламентарната Комисия по култура, на което ще бъде обсъден Законопроект за културното наследство. Заседанието ще започне в 14.30 часа.

Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.

Комисията по здравеопазване ще проведе заседание от 11.00 часа в НС.

От 14:30 часа ще заседават Комисията по енергетиката, Комисията по културата, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по въпросите на държавната администрация, Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство, Комисията по икономическата политика, Комисията по транспорт и съобщения.

Народното събрание ще бъде домакин на конференция “Българските училища в чужбина и новата държавна политика към българите по света”. Форумът е организиран от Асоциацията на българските училища в чужбина и е под патронажа на председателя на Народното събрание. В конференцията, която ще бъде открита в 14.30 часа в зала “Изток” от председателя на парламента Георги Пирински, ще участват преподаватели в български училища зад граница, депутати, представители на държавни институции и граждански организации.

От 15.00 часа ще заседават Комисията по околната среда и водите, Комисията по политиката при бедствия и аварии, Комисията по труда и социалната политика.

В 8.00 часа ще се изтеглят темите за кандидат-студентския изпит по история на България в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Кметът на София Бойко Борисов ще приеме Жозеп Антони Дуран и Лейда – председател на Комисията по външна политика в Конгреса на депутатите на Кралство Испания. Срещата ще се състои в 10.00 ч. в официалната зала на Столична община.

Новото ръководство на Партия Българска социалдемокрация до конгреса й през ноември т.г. и решенията на разширеното съвместно заседание на Националната контролна комисия и Националния партиен съвет на партията ще бъдат представени на пресконференция от 12.00 часа в БТА. Ще участват Йордан Йорданов - зам.- председател на БСД; Александър Тодоров - зам.-председател на БСД; Иван Цеков - председател на НКК; Йордан Гергов - председател на НПС.

Пресконференция по случай откриването на древната Тракийска бибилия Бесика ще бъде дадена в БТА от 11.00 часа.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание. На него социалните партньори ще обсъдят проект на закон за държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система.

15 договора за финансиране на общински проекти в сферата на образователната и културната инфраструктура по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г ще се подпишат
в сградата на МРРБ. Общата сума на проектите по договорите възлиза на 62 560 605,44 лв., от който 53 176 514,62 лева е съфинансиране от ЕФРР, осигурено чрез ОПРР. Церемонията по подписването на договорите ще се състои на от 10:00 ч., в зала „Пресцентър” на Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Публична лекция на тема “Задължението на държавите-страни по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи за преразглеждане на дела след постановяване на решения на Съда в Страсбург”
ще бъде изнесена от 9.30 ч. в зала 201 на Националния институт на правосъдието. В изложението си съдия Калайджиева ще засегне въпросите, свързани с изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по български дела. На лекцията ще присъстват народни представители, висши магистрати, експерти от Министерството на правосъдието, представители на правозащитни организации и адвокати.

От 11.00 ч. в централата на КНСБ Институтът за синдикални и социални изследвания (ИССИ) към КНСБ ще представи редовното изследване за издръжката на живота на българското население. Водещ на пресконференцията ще бъде Любен Томев, директор на ИССИ към КНСБ

Мирен протест в гр. София срещу бездействието и липсата на воля от страна на отговорните институции да се справят с решаването на проблема с регистрацията на лекарството срещу рак “Антималигноцит” и неговото признание като българско откритие ще се проведе в столицата.
Той ще бъде от 11.00 часа пред Министерство на здравеопазването и от 13.00 пред Парламента на Република България.

Кметът на София Бойко Борисов ще инспектира лично дейностите по почистване на р. Суходолска. В 12 ч. Бойко Борисов и заместник-кметът на София Мария Бояджийска ще проверят работата на екипите по почистване на реката при бул. „Рожен”.

Посланикът на Федеративна република Бразилия в Република България Н.Пр. Пауло Воловски и почетният консул на Бразилия у нас Михаил Михов ще се срещнат с медиите от 11.00 часа в двора на резиденцията на Н.Пр. Пауло Воловски в София на ул. „Велико Търново” №6. На срещата с медиите посланик Воловски и г-н Михов ще обявят подробности за Първия фестивал на бразилската култура у нас, който започва на 1 август 2008 г.във Варна, както и акцентите в програмата на посолството до края на годината.

Съюзът на преподавателите по авто-мото подготовка ще даде пресконференция от 12.00 часа в София прес. Форумът ще е на тема „Учи трудно, карай лесно“. Ще участват Йонко Иванов – председател, Людмила Михайлова – зам.-председател, Таня Иванова – член на съюза.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството съвместно с областните администрации на Смолян, Хасково и Благоевград организират информационна кампания
по Схема за безвъзмездна финансова помощ “Интегрирана схема за безвъзмездна финансова помощ за устойчиво развитие чрез защита и опазване на водите и биологичното разнообразие в пограничния район между Република България и Република Гърция”.
Кампанията ще се проведе от 12.00 часа в Хасково в зала “Марица” на Областна администрация - Хасково.

В заседателна зала кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще връчи поздравителни адреси на учениците от ОМГ Пловдив, които станаха медалисти на Балканската олимпиада по информатика. Кметът Атанасов ще награди и двама от членовете на националния отбор по стрелба за младежи, които са от АКС „Тракия” – Пловдив от 10 часа.

Пресконференция на делегация от Марсилия, гостуваща във Варна по повод създаването на зона за водни спортове във Варненския залив ще се състои от 13.30 часа. Проектът се реализира в партньорство между общините Варна и Марсилия.

В х-л “Централ” в Разград ще продължат информационните срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Основната цел на семинарите е да се информират потенциалните кандидати за възможностите за финансиране и условията за кандидатстване по мерките от програмата. Лектори са експерти от Дирекция „Развитие на селските райони” към Министерство на земеделието и храните, както и от Областните служби на Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама