НОВИНИ


Проф. Клисарова: Да подам оставка? Това е проблем на ГЕРБ

8 4821 14.04.2014
Проф. Клисарова: Да подам оставка? Това е проблем на ГЕРБ
Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова

Искането да подам оставка е проблем на ГЕРБ, а вдигане на заплатите на учителите с 8% не може да се случи.



Това каза в Габрово министърът на образованието проф. Анелия Клисарова и успокои, че няма опасност 4000 учители, които работят по проекти към ЕС да останат без заплати.

Включващото обучение ще продължи до края на учебната 2015 г., а дотогава ще има нова Оперативна програма. Целодневното обучение също ще бъде продължено, а финансирането на проект "Успех" е осигурено до края на тази година, обеща Клисарова.

Министърът допълни, че очаква парламента да подкрепи предложението децата на бежанците да бъдат записвани в съответния клас според възрастта си. За тях няма да важи изискването на закона за просветата, че трябва да имат служебна бележка от предходното училище, в която да е записано какво са завършили. Децата на бежанците няма как да спазят такова изискване.

"Неграмотността на българските деца е сериозен проблем и не само на министерството на образованието. Това е ключов фактор за развитието не само на индивида, но и на цялата държава и на икономиката.

Непрекъснато се стараем да няма отпаднали ученици, да повишим квалификацията на учителите, да модернизираме учебния процес, да гарантираме качество. Трябва и много работа със семейството. Това са изключително важни фактори които трябва постепенно да постигнем, за да успеем да намалим тази неграмотност", каза още проф.Клисарова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама