АКТУАЛНО


Проверете дали партии крадат данните ви

11 11280 14.04.2014
Проверете дали партии крадат данните ви

От днес на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК) всеки може да провери дали името и личните му данни са използвани без негово знание в подкрепа на някоя от политическите сили за евроизборите.



Проверката можете да извършите тук. След изписване на ЕГН, системата веднага показва дали името ви фигурира в някоя от подписките в подкрепа на политическа партия или коалиция.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев призна, че комисията е „залята" от оплаквания и очаква до утре да излязат с решение. За първи път преди евровота подобен регистър е достъпен на интернет страницата на Комисията.

Същевременно от днес всеки български гражданин може да провери през интернет избирателната си секция и мястото на гласуване.

Това става през интернет страницата на ГРАО - www.grao.bg. Сайтът предоставя и възможност да бъде подадено "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място". Тези две услуги са достъпни само след идентификация с електронен подпис.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама