НОВИНИ


Мерджанов: Мина времето на шумните полицейски акции

28 5370 15.04.2014
Мерджанов: Мина времето на шумните полицейски акции
Атанас Мерджанов Булфото

Успехът на полицейската операция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин, имаше международен отзвук, но вниманието на българското общество бе привлечено от последвалите обиски в дома на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.



Това заяви по време на извънредното заседание на Народното събрание депутатът от БСП Атанас Мерджанов. Фактът, че той е участник в рали "Дакар", а наркотикът е открит в гуми, предназначени за състезанието, навежда на мисълта, че той има нещо общо със случая.

От ГЕРБ, заявиха, че при обиските става дума за политическа репресия. Бойко Борисов заяви, че лично е наредил на Алексиев да обиколи всички телевизии и да каже, че няма нищо общо със случая. Обръщам се към г-н Борисов като към бивш полицай - да се запознае със справката на МВР и да прецени сам на кого да вярва, каза Мерджанов.

Мина времето на шумните полицейски акции. Днес подходът е друг. Министър Йовчев се яви в Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, за да запознае депутатите с работата на МВР по случая. Оказа се, че спекулации няма и полицията е свършила своята работа безпристрастно и професионално. Истината е, че фактът, че въпросното лице е свързано с партия ГЕРБ не е мотивирало акцията, но не я е и спряло.

Зад всяко действие на полицията по акцията стоят много сериозни факти и информация, част от която е постъпила от държави членки на Европейския съюз. Също така става ясно, че е имало политически чадър над някои от замесените в трафика. Не става ясно защо през 2012 г. тогавашното ръководство на полицията не е свършило работата, която МВР свърши сега.

В ГЕРБ има бивш министър, в момента подсъдим, който отново оглави предизборния щаб на партията, общински съветник, който може да се окаже замесен в трафик на кокаин - трудно е да се прецени това политици ли са или престъпници. Отговорът ще даде съдът, каза още Атанас Мерджанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама