НОВИНИ


Ръководството на ДПС застана зад кандидатурата на Делян Пеевски

24 5691 16.04.2014
Ръководството на ДПС застана зад кандидатурата на Делян Пеевски

Филиз Хюсменова да оглави листата на ДПС за евровота предложи Лютви Местан, предаде БНТ. Изборът на Делян Пеевски за второто място е партиен, стана ясно от заседанието на Движението за права и свободи.



Лидерът на ДСП Лютви Местан разграничи сегашната ситуация и предлагането на депутата Пеевски за директор на ДАНС. Делян може да бъде водач на листата, но сегашната ситуация няма общо с миналото лято , каза политикът, известен с речевата си виртуозност. "Аналогична ли е сегашната ситуация със ситуацията на 14 юни 2013 г. Кой от вас е в състояние да поднесе в жертва реалните настроения вътре в партията, в услуга на съпротивата", запита Местан.

В подкрепа на кандидатурата на Делян Пеевски се обяви и друг депутат от ръководството на партията. Йордан Цонев запита какъв е Пеевски. "Къде участва Делян - член на групировка ли е, има история с участие в приватизацията ли - няма такава", каза Цонев. Очаква се в близките часове ДПС да одобрят своята листа за предстоящите избори за европейски парламент.

Делян Пеевски е бил предложен от 25 от 28-те области. Единствено лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук е получил номинацията на всички области. И Кючук, както и всички останали местни лидери на ДПС, са подкрепили кандидатурата на Пеевски. "Ние искаме Делян Пеевски да влезе в ЕП. Ние искаме Стара Европа да види Делян Пеевски", е казал Кючюк.

Камен Костадинов пък е казал, че тази вечер се дава отговор на въпроса, кой издига Пеевски. "Ние нямаме право да не се съобразим с волята на партията", е допълнил Костадинов.

На заседанието лидерът на ДПС Лютви Местан е заявил, че кандидатите на ДПС за евродепутати трябва да имат безспорни качества. ДПС имат сега трима евродепутати. Мотото на кампанията за евроизборите на ДПС ще е „ДПС в Европа, Европа в България.”
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама