ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 юли

0 3881 16.07.2008
Предстоящо на 17 юли

Заседава Консултативният съвет за национална сигурност; МС; ВСС; НС; на протестен митингсе събират металиците от "Кремиковци"; правят поетично бдение пред паметника на Васил Левски; провеждат информационни срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони.


 

Заседание на Консултативния съвет за национална сигурност свиква президентът Георги Първанов от 15.00 часа на “Дондуков” 2. Доклади ще изнесат министърът на отбраната и началникът на Генералния щаб на БА. Ще бъдат обсъдени целите и принципите при подготовката на нов закон за отбраната и въоръжените сили, както и резултатите от служебната проверка на инцидента в Челопечене, състоянието на безопасността на складовете за бойни припаси и гориво смазочни материали в Българската армия и мерките за ускоряване на процеса на утилизация на излишните боеприпаси.

Редовно заседание на Министерския съвет ще се състои от 10.00 часа.

Заседание на Висшия съдебен съвет ще се състои от 10.00 часа.

Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.

От 14.30 часа ще се състои заседание на Комисията по европейските въпроси, Комисията по правни въпроси, Комисията по транспорт и съобщения, Комисията по земеделието и горите, Комисията за борба с корупцията, Комисията по здравеопазването. Комисия по бюджет и финанси ще заседава от 16.30 часа.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на символичната първа копка на нова детска градина в район “Красно село” /до бл. 204 и 142 ОУ в местността Плавателен канал / от 10.30 часа.

Софийският военноокръжен съд ще заседава по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората от 9.00 часа.

Коалиция „България без цианиди” и партия „Зелените” ще дадат пресконференция от 12.00 часа в София прес. Тема: Инвестиционни намерения за златодобив с цианиди в България”.

895 души ще се явят на кандидатстудентския писмен изпит по журналистика
в Софийския университет "Св.Климент Охридски". Темата ще се тегли в 8.00 часа.

Политическа партия ЛИДЕР, ВМРО и Земеделски народен съюз ще дадат пресконференция в БТА от 11.00 часа. Тема: “Преди доклада на Европейската комисия - за правилата и отговорностите”. Участници ще бъдат Кънчо Филипов - председател на ПП ЛИДЕР; Красимир Каракачанов - председател на ВМРО; Стефан Личев - председател на ЗНС.

В Министерството на образованието и науката от 10.00 часа ще се проведе кръгла маса на тема „Българското училище в чужбина. Състояние, проблеми и перспективи”. Участие в нея ще вземе заместник-председателя на Държавната агенция за българите в чужбина д-р Йордан Янев, който ще представи новата държавна политика към българите по света.

В УНСС ще се проведе единният приемен изпит по български език и литература, на който ще се явят 3372 кандидат-студенти. Оценките ще бъдат обявени на другия ден в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.

Ръководството на АЕЦ “Козлодуй” ще даде пресконференция
от 10. 30 часа в представителството си на ул. “Веслец” №16, ет. 1.

Митинг-шествие организират ОбСО „Кремиковци” към КНСБ и ФСО „Кремиковци” – „Подкрепа”
. Маршрутът е АМ „Тракия”, на пътния възел с Околовръстното шосе от 7.30 ч. до 09.00ч. тръгване на шествие с автобусите по „Цариградско шосе” до пл. „Ал. Невски”. От 9.45 - по ул. „Оборище”, ул. „Г.С.Раковски”, бул. „Цар Освободител” до площад „Независимост”. Пред сградата на Министерския съвет ще се проведе протестен митинг от 10.30 ч. до 11.30 ч.

Семинар „Разработване и реализация на успешни европроекти в областта на лозарство и винарство” се организира в Заседателната зала на община Пловдив от 10.00 часа.

В културния център “Голямата къща” в Пловдив мултимедийно ще бъде представен документалният филм “Левски – евангелие, път и безсмъртие” от 17.30 часа. Филмът е отличен на международния фестивал Балфест през 2006 г.

Негово Високопреосвещенство главата на православната църква в Чехия и Словакия митрополит Христофор гостува на Пловдив и Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Митрополит Николай и митрополит Христофор ще отслужат божествена света литургия на 17 юли от 9.00 часа в храм "Света Марина". В богослужението по случай храмовия празник ще участват и други синодални архиереи, духовници от православна Гърция и страната.

Поетично бдение пред паметника на Васил Левски по повод 171-годишнината от рождението му е организирано в Морската градина на Варна от 21.30 часа.

75 години от създаването си ще отбележи варненският Аквариум. По случай годишнината Аквариумът е предвидил Ден на отворените врати. Посещенията ще бъдат безплатни във времето от 10.00 до 17.00 часа. За децата ръководството на Аквариума е подготвило весели игри и рисунки върху асфалт в Морската градина.

В Заседателната зала на община Перник ще се проведе среща на Комисията по безопасност на движението от 10:00 часа. На заседанието ще се дискутира решаването на най-спешните за община Перник въпроси във връзка с безопасността на движението в града и ограничаване броя на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

От 9 юли до 14 август 2008 г. в 28- те областни градове на страната се провеждат информационни срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. На 17 юли ще се състои срещата в Шумен в читалище „Тодор Петков” от 10.000 часа.

Информационна среща по проект „Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми - Проект 100" за 2008 година ще се състои в Пазарджик в залата на областна Администрация от 17 часа.

В библиотеката на Народно читалище "Васил Левски" в Карлово ще се състои премиера на книгата “Пантеон под Балкана” – втора част на писателя Николай Стоянов. Срещата – разговор е част от програмата, посветена на 171-годишнина от рождението на Васил Левски и Празника на града. През настоящата година Николай Стоянов отбелязва своята 60-годишнина. Той е определен за носител на Наградата на Карлово за 2008 година, която ще му бъде връчена от кмета на Общината инж. Найден Найденов на официална церенония в зала "Васил Караиванов" на 17 юли.

Политическа партия ЛИДЕР ще учреди на 17 юли общинска организация на партията в Банско. На учредяването на партийната организация ще присъства Петър Петров, организационен секретар на ЛИДЕР. По време на срещата ще бъде представена регионалната политика на ПП ЛИДЕР и ще се обсъдят проблемите с презастрояването на Банско.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама