НОВИНИ


Първанов ожали "Южен поток"

42 5460 17.04.2014
Първанов ожали "Южен поток"
Георги Първанов

„Южен поток“ означава 3.7 млрд. лева инвестиции за България. „Южен поток“ щеше да донесе хиляди работни места и да донася всяка година по няколко стотин милиона такси от това, че по една тръба тече газ. И аз питам защо нашият, същият този министър не казва нищо против, но казва – добре, ние тук ще получим компенсация.



Колко компенсации получихме от юго-войната? Нула. Това ще получим и от сегашните санкции срещу Русия. Трябва да е ясно, че от санкциите срещу Русия губят народите – и руския, и българския, каза в Дивотино Георги Първанов, информира Фокус.
Що се отнася до енергийната политика на кабинета, Първанов обясни, че практически е обезсмислен вотът на българите на първия национален референдум, който се отнасяше до строежа на АЕЦ „Белене“.

„Ние всички с вас сме тичали, агитирали, подписвали сме се и сме гласували на референдума за АЕЦ „Белене“. И без да се построи „Белене“, нашият енергиен министър отиде в САЩ и се върна с новината, че харесал реактора на американската фирма „Уестинг Хаус“, какъвто работещ реактор по света няма никъде. Значи той казва – няма да има „Белене“, ще има американски реактор и точка. Загробиха „Белене“, при положение че там има готов реактор, готова площадка, можеше да има инвестиции за 10 милиарда, 30 – 40 хиляди работни места“, каза президентът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама