НОВИНИ


Седмата книга от поредицата за Хари Потър ще се появи през юли тази година

0 5033 06.03.2007
Седмата книга от поредицата за Хари Потър ще се появи през юли тази година

Британският актьор Даниел Радклиф, познат на българските зрители като Хари Потър от филмите, екранизирани по романите на Дж. К. Роулинг, ще се превъплъти в образа на младия магьосник и в последните два филма от "сагата".


Той вече е подписал договор със студиото "Уорнър Брадърс". Актьорът е вече на 18 години и известно време се спекулираше с факта, че от студиото може би ще му търсят заместник заради това, че е пораснал по-бързо отколкото екранният му герой. Подобни слухове се носят и за съучениците му от училището за вълшебства и магия "Хогуортс" Хърмаяни и Рон. Договорът на Радклиф разсейва тези съмнения, сега остават единствено въпросите около романната развръзка заради неизвестността от изхода на двубоя между Потър и Волдемор. Според запалените почитатели на историята Дж. К. Роулинг била склонна да "убие" Хари Потър в края на седмата книга.
Петият филм от поредицата "Хари Потър и Орденът на Феникса" ще видим едва в края на 2008 г. според холивудската преса. Последната седма книга на английската авторка, натрупала огромно състояние от книгите си за малкия вълшебник, ще носи заглавието "Хари Потър и Смъртоносните Светии" и ще се появи на пазара през юли. Вероятно малко по-късно българският превод ще зарадва и нашите читатели. Фрогнюз напомня, че първата книга излезе през 1997 г., предизвиквайки истинска сензация. Шестте тома са изчерпани в 325 милиона екземпляра.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама