НОВИНИ


Пътната агенция се готви за обратната вълна

24 4711 20.04.2014
Пътната агенция се готви за обратната вълна
Булфото

Агенция „Пътна инфраструктура" се подготвя за наплива на автомобили, които се очакват днес и утре – 20 и 21 април, след почивните дни. Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната, предупредиха от МВР. Основният поток прибиращи ще бъде по AM „Хемус", „Тракия" и „Люлин". Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП - Кулата и ГКПП - Капитан Андреево.



Ще има две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш" от АМ „Хемус". Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин освен АМ "Хемус" могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София и път II-81 София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Без промяна остава пътуването в района на виадукта при км 67 от АМ „Тракия", при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението поради извършващите се строително-монтажни работи на съоръжението.

При засилен трафик в посока Пловдив - София преди км 67 от АМ „Тракия" ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - при пътен възел „Церово" движението ще бъде насочвано по път III-8402 Септември - Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в АМ „Тракия".

От миналата година поради ремонтните дейности на виадукта при км 67 от АМ "Тракия" в посока от Бургас към София движението на МПС над 12 тона се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел "Север" при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

На 21 април, понеделник, от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма" при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата";
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 - Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Черната статистика за изминалото денонощие е 21 тежки катастрофи. Осем души са загинали, а други 30 са ранени, от които двама с опасност за живота.
В София са станали 33 леки и четири тежки катастрофи. Двама са загинали, а други деветима са ранени.

Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на контролните органи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама