ЪNDERGROUND


Т. Атанасов: Убих Николай с нож за 5000 лева

4 11408 21.04.2014
Т. Атанасов: Убих Николай с нож за 5000 лева

Убих Николай за 5000 лв... трябваха ми пари. Това самопризнание направил Тодор Атанасов, който бе задържан за убийството на Николай Христов. Вече са известни повечето подробости около кървавото престъпление в Бургас. Според разследването Тодор Атанасов е намушкал на 4 места в гръдния кош 22-годишния си приятел Николай Христов, с когото са учили в една и съща гимназия и от години живеят в един и същ блок.


В присъствието на психолог 21-годишният бивш ученик от бургаското морско училище Атанасов, известен още като Баничката, е направил пълни самопризнания.

Засега обвинението е само по чл.115 - "който умишлено умъртви другиго се наказва за убийство с лишаване от сволода от десет до двадесет години“. То обаче може да се промени, когато излязат резултатите от експертизите, смята наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова, шеф на окръжното обвинение.

Поръчана е съдебно-медицинска експертиза, която ще изясни дали Николай е изхвърлен от колата жив и след колко време от намушкванията е настъпила смъртта.
Основната версия, по която полицията работи, е грабеж, но все още такова обвинение на Тодор не е повдигнато.

22-годишният дистрибутор на хранителни продукти Николай Христов изчезва в петък. Той не се прибира от работа след поредния тур из областта. На следващия ден - 19 април, родителите му търсят помощ от полицията. сигналът е подаден около 13.30 ч. Полицаите намират служебната кола на Николай изоставена край Банево и попадат на кървави следи. По непотвърдена информация още там те окрива улики срещу Тодор. Проверката показва, че младежът е със стари грехове.

В резултат на полицейските действия е задържан Тодор Атанасов от Бургас, криминално проявен и осъждан  преди време за кражби и притежаване на наркотици. Извършен е обиск в дома му, като са иззети веществени доказателства, сочещи за съпричастност към извършеното убийство.

Трупът на Николай  е открит в близост до черен път в землището на село Сигмен, община Карнобат. Откаран е за аутопсия в катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ - Бургас, като е констатирано, че смъртта е настъпила, в следствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб. 

21-годишния Тодор Атанасов е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа».

Тодор Атанасов живее в комплекс "Славейков". Двамата с Николай са се познавали.Преди да убие приятеля си, Николай го е обрал. От чантичката му взел повече от 5 000 лева, фирмени пари.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама