НОВИНИ


Пенгезов: Цветанов изпрати донос срещу мен, Пеевски упражни натиск

14 6700 24.04.2014
Пенгезов: Цветанов изпрати донос срещу мен, Пеевски упражни натиск

Всичко това ми се случва заради изпратен донос на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, заяви Пенгезов. Веднага след получаването на доноса в съда бе извършен финансов одит, бяха проверени всички документи и ми бе съставен акт от 5 000 лева. Още си спомням одитора, който ми каза, че задължително трябва да получа наказание, допълни магистратът.


 

По думите му впоследствие това наказание се превърнало в административно нарушение и беше заведено дело срещу неизвестен извършител. „Колегите ми съдии бяха викани от време на време и разпитвани от прокурор Дойчев и почти всеки разпит завършваше с едно и също: „Признай си, за да няма наказания“.

 

Пенгезов подчерта, че този прокурор след това е бил повишен – станал обвинител в Апелативна прокуратура. Близо година бе пълна тишина относно това производство.

 

Няма магистрат, на който да не е оказвано влияние и аз, като председател на най-важния съд в страната, ми е оказвано влияние от човека, който разполага с баницата, всички знаем кой е. Това е Делян Пеевски и индиректно с негови колеги, адвокати е трябвало да повлияе на съдиите от САС да оправдаят Митхат Табаков, каза още Пенгезов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама