НОВИНИ


И в Берковица потоп и наводнения

3 6221 25.04.2014
И в Берковица потоп и наводнения

След като втори ден вали проливен дъжд и положението в Берковица става притеснително, пише noviniteb.com. Сайтът публикува снимки, направени в 19 часа снощи от местния жител Васко Маринов. Положението се усложнява из града, но официална информация за състоянието на дигите в регулация, за нивата на общинските и концесионираните язовири липсва.



Няма информация какви мерки се предприемат в Общината за безопасност на населението. Среченска бара е пълна до ръба, около него има екипи на гражданска защита, но положението всеки момент може да излезе от контрол. Пътят на Яговодо и Слатина към Берковица е прекъснат-хората заобикалят чак зад язовира.

Опасно остава положението и в близките села Плешивец, Гюргич и Смирненски, които бяха най-силно пострадали от наводненията. Според местните кметски наместници засега положението е овладяно. Синоптичните прогнози обаче сочат, че и днес ще продължават проливните дъждове. Според тях, макар и над селата да се е изсипала много вода, не нейното количество е предизвикало щетите, а фактът, че речните корита и съоръженията не са били поддържани.

Междувременно Нова тв съобщи, че река е заляла и видинското село Държаница и е разрушила моста
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама