НОВИНИ


ББЦ поиска оставката на кмета на Плевен

37 7511 26.04.2014
ББЦ поиска оставката на кмета на Плевен

„България без цензура“ поиска незабавно кметът на Плевен Димитър Стойков да подаде оставка. „Ще предизвикаме още няколко дебата по този въпрос включително и протести, ако се наложи“, обяви зам.-председателят на партията Ангел Славчев. Искането бе направено на съвместна пресконференция между ББЦ, сдружение „Граждански контрол“ и Инициативния комитет за сваляне от власт на градоначалника.



 „Дошло е време да се спасява Плевен и партийните интереси нямат значение“ , обявиха от Инициативния комитет.

 Ден преди старта на предизборните кампании избързахме да дадем тази пресконференция, за да не влиза тя в дебата за евроизборите, заяви Ангел Славчев. „Оставката на кмета се изисква повече от година заради разследвания срещу него, направени от Сдружение „Граждански контрол“, подаден е и сигнал до Комисията за конфликт на интереси в НС. „И ДАНС го проверява. Това е един корумпиран кмет, който действа под шапката на Цецка Цачева“, заяви Славчев. Той настоя за сваляне на имунитета на Цачева и добави, че скоро ще бъде внесено официално искане за това в НС от независимите депутати. Искането на оставката на Димитър Стойков и имунитета на Цецка Цачева са с цел разкриване и разследване на корупционните схеми между тях, добави той.

 Ние сме радетели на операция „Чисти ръце“ и искаме чисти политици в българската общественост, които да се грижат за поверените им градове, а не само да крадат!, обясни Славчев. „Стойков трябва да си получи заслуженото, не само защото има конфликт на интереси в държавните поръчки, а и защото нарушава Конституцията на Република България“, категоричен беше заместник председателят на „България без цензура“.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама