НОВИНИ


Борислав Гуцанов подпомогна ученици за регатата "Тол шипс"

4 6559 27.04.2014
Борислав Гуцанов подпомогна ученици за регатата "Тол шипс"

Народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов дари лични средства на двама ученици от варненската Морска гимназия, които ще участват в регатата „Тол шипс”, като практиканти в екипажа на ветрохода „Калиакра”.



„За 30-те дни на плаването си на борда на „Калиакра“ вероятно ще научите повече за морето и моряшката професия, отколкото за 3 години в учебните кабинети. Желая Ви успех и попътен вятър”, обърна се Гуцанов към младежите, позовавайки се на богатия си опит като ветроходец.

Най-голямото морско събитие за България, регатата „Тол шипс“, която стартира от Варна само след дни, вече започна да показва своите положителни ефекти. Първият пример за това е свързан с въпроса за професионалното образование, който е акцент в политиката на правителството. 24 ученици от варненската Морска гимназия ще участват регатата като практиканти в екипажа на кораба, символ на българското ветроходство „Калиакра“.

Техният стаж ще е финансиран от Министерството на образованието и от БМФ, което е повече от добър пример как просветните институции и бизнеса могат заедно да осигурят обучението на бъдещи кадри, при това по-най добрия за учащите начин. Новината беше съобщена пред медиите лично от министър Анелия Клисарова и народният представител Борислав Гуцанов
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама