НОВИНИ


Борисов: Комунистите ни забраняваха Великден, а днес се правят на набожни

70 6994 01.05.2014
Борисов: Комунистите ни забраняваха Великден, а днес се правят на набожни
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Над 250 - 260 църкви, манастири, джамии, храмове са подпомогнати по време на нашето управление, с нашите кметове. Това е вяра, това остава с векове след нас и хората го приемат много добре.



Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното откриване и освещаване на храм „Свети Пророк Йеремия“, който се намира в село Рударци, Община Перник. ПП ГЕРБ е дарила 20 000 лева за реконструкцията на храма.

Борисов беше придружен от заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на Столична община Йорданка Фандъкова и водача на листата на партията за европейските избори Томислав Дончев.

„Тази църква е правена от 18 години и за последните две стана готова. Вие си направете извода защо е така", обясни Борисов. Той посочи, че това, което Томислав Дончев е направил по отношение на европейските средства дава резултат.

"Като ги гледам комунистите в „Александър Невски” - тези, които ни забраняваха Великден, не ни пускаха в църквите преди 20 години, сега ходят да се кръстят в църквите, и се правят на набожни. Затова нашата партия, сме направили всичко, което е необходимо, но то все е малко, за това което трябва да се прави за църквата. Колкото сме по-вярващи, колкото сме по-силни, толкова духът и нацията са по-добре“, коментира Борисов.

Игуменът на Гигинския манастир отец Никанор благодари на Борисов и на ГЕРБ за дарените средства, които са направили възможен ремонта на църквата. „Ако нашият народ си пази вярата, няма от какво да се страхува", каза отец Никанор.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама