НОВИНИ


Над 75 хил. напуснаха страната, хиляди други чакат

4 5025 01.05.2014
Над 75 хил. напуснаха страната, хиляди други чакат
Булфото

Около 40 автобуса са се подредили на опашка на ГКПП Кулата, предаде репортер на „Фрог нюз”. Чакането на пътниците, избрали да пътуват организирано за Гърция, а не с личния си автомобил, им струва над час и половина чакане.



Причината за това е, че само едно платно обработва документите заедно на автобуси и ТИР-ове. Автомобилите преминават значително по-бързо, тъй като потокът им е разпределен между 3 колони.

Натоварено е движението по международния път Е-79 в посока Гърция, като струпванията на автомобили и автобуси започват от района на Петрич. Полицаи регулират движението, като пропускат с предимство пътуващите към Гърция.

Пет километрова опашка от автомобили се е извила и на ГКПП Маказа на българо-гръцката граница. Причина за образувалото се натрупване на автомобили е по-бавната обработка на документите. На опашката чакат главно леки автомобили, съобщава "Фокус".

В същото време главен инспектор Бойко Божков, директор на "Гранична полиция" – Смолян посочи, че през всички ГКПП на българо-гръцката граница са преминали над 20 000 моторни превозни средства и над 75 000 лица.

Най-голямото натоварване е на ГКПП Кулата, където за последните 24 часа са преминали над 11 000 МПС. Следващ по натовареност е ГКПП Маказа. До момента там са преминали над 4800 МПС. Там в момента работят максимален брой трасета.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама