ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 21 юли

0 3879 20.07.2008
Предстоящо на 21 юли

Подписваме споразумение за сътрудничество и финансиране с Швейцарската конфедерация; БЛС организира срещата за преговори по НРД; откриват кампания; "Чужденци избират символ на България"; откривант Седмицата на водното спасяване.


 

Рамково споразумение за сътрудничество и финансиране с Швейцарската конфедерация. Документът ще б де подписан в 15 часа в сградата на МВР.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и държавният секретар на Франция по въпросите на транспорта Доминик Бюсро ще обсъдят приоритетите на френското председателство на ЕС в областта на транспорта. Срещата между двамата ще се състои в от 15.00 часа в Заседателната зала на Министерството на транспорта. След срещата са предвидени кратки изявления.

БЛС организира срещата за преговори по НРД. Този път ще се състои от 15 ч. в залата на ет. 10 на НЦООЗ /Център по хигиена/, бул. Акад. Иван Гешов 15.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме на 21 юли 2008 г. от 14.00 ч. в МВнР заместник-министъра на външните работи на Индия Налин Сури. Двамата ще обсъдят актуални въпроси на двустранните отношенията, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

"Адрес недвижими имоти" организират пресконференция на тема “Пазарът на недвижими имоти през първото полугодие на 2008 г.”. Брифингът е от 10 часа в пресклуба на БТА.

Кампанията "Чужденци избират символ на България" ще бъде официално открита на пресконференция от 11 часа в пресклуба на БТА.

Коалиция "За да остане природа в България" ще даде пресконференция от 12 часа в БТА на тема “Как ще бъде застроен природен парк "Странджа"?”.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов заминава за Париж и Версай за участие в двудневното неформално заседание на Съвета на ЕС в областта култура и аудиовизуална политика. Това е първата проява на високо равнище в рамките на програмата на Френското председателство.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще открие обновената приемна на министерството.
В приемната на МЗХ експерти от девет дирекции ежедневно ще обслужват граждани, като предоставят административни услуги и дават консултации по актуални въпроси от областта на аграрното развитие, поземлените отношения, развитие на селските райони, маркетинг и регулаторни режими, безопасност и контрол на храните.
Откриването от 11.00 часа в Приемната на МЗХ.

Председателят на парламента на Каталуния Eрнест Бенак и водена от него делегация ще бъде на официално посещение в България от 21 до 22 юли 2008 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински. В 10.30 часа, ще бъде официалната среща на Eрнест Бенак с председателя на българския парламент. Председателят на каталунския парламент ще се разпише в книгата за официални гости на Народното събрание. В 11.15 часа ще бъдат направени кратки изявления за медиите.

От 10,00 ч. в Музея на съобщенията, ще бъде пуснато в употреба пощенско-филателно издание на тема “Природен парк „Странджа”. То съдържа 2 пощенски марки в блок, илюстрован плик със стандартен знак за цена на пощенската услуга (0,60 лв.) и специален пощенски печат. Номинална стойност на пощенските марки в блок е съответно 0,60 лв. и 1,50 лв., а тиражът – по 16 000 броя. Тираж на илюстрования пощенски плик е 3 230 броя. Художник на проектите е проф. Здравко Стоянов.

От 14.00 часа в зала „Пресклуб” на Международен панаир Пловдив, заместник министър-председателят на Република България Меглена Плугчиева, кани областните управители и кметовете на общини от Южен Централен Район на работна среща, на която да се обсъдят проблемите, свързани с реализацията на проекти по предприсъединителните фондове и подготовката и реализирането на проекти и програми по структурните инструменти на ЕС.

От 11.00ч. ще бъде дадена пресконференция по повод официалното откриване на Седмицата на водното спасяване и по повод на 80-годишнината от създаването на Водноспасителната служба във Варна.

От 10 ч. в пресцентър “Глас” ще се проведе пресконференция на Асоциацията за подпомагане на икономическото развитие и европейската интеграция. На срещата ще бъде представен проекта "Укрепване структурата и функционирането на нестопанските организации", който се осъществява по ОП "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

От понеделник до 26 юли ще се проведе Седмица на Украинската култура в град Бургас. Културните инициативи ще се проведат със съдействието на Община Бургас и Украинското консулство, а организатор на мероприятията е сдружение „Диаспора Украйна” Бургас.

Община Несебър ще отбележи Празника на хляба.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама