НОВИНИ


Станишев ще възобновява язовир "Бяла"

105 6328 06.05.2014
Станишев ще възобновява язовир "Бяла"
Пресцентър БСП

„Гласуваме на тези избори не само защото имаме възможност за пряк избор на президент на ЕК, но и да реализираме нужната промяна в Европа”, заяви Сергей Станишев. Пред севлиевци той обясни, че освен финансова и икономическа кризата в Европа е и морална. „Младите питат защо над трилион и 300 милиарда евро бяха налети в банките, а няма реална борба с безработицата. Неравенството сред населението на всички държави се увеличи, както и диспропорцията между самите страни”, каза още Станишев и припомни, че за последните години именно десните управляват Европа.



Лидерът на левицата бе категоричен, че БСП е добре мотивирана за изборите, защото има разбиране за важността на вота. Един от основните въпроси, които му бяха зададени, е как ще се борят евродепутатите от левицата с бедността и разрухата в селата. Станишев обясни, че евродепутатите на БСП ще водят разговори с ЕК в програмния период да не се допускат „бели петна”. Станишев бе категоричен, че до преди година основният финансов ресурс в голяма степен се е концентрирал в общинските центрове, докато малките населени места са оставали встрани.

„Редно е обаче да се освободим от илюзията, че само и единствено еврофондовете са достатъчни. Затова бе създадена програмата на правителството за развитие на регионите, за да бъде намалена разликата в напредъка на населените места”, каза още Станишев. В края на срещата севлиевци му подариха снимка с колаж от всичките му посещения в балканския град и му заръчаха да бъде възстановена работата по предпроектирането на язовир „Бяла”. От своя страна лидерът на БСП обеща да говори с министър Десислава Терзиева за започване на предпроектната работа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама