НОВИНИ


Плевнелиев трепери, Ташева оглави комисията срещу него

69 5928 08.05.2014
Плевнелиев трепери, Ташева оглави комисията срещу него

Магдалена Ташева, оглави парламентарната комисия, която трябва да разследва заподозрените като "нерегламентирани" контакти на президента. Депутатката е сред най-острите критици на висшата власт на "Дондуков" 2 и беше избрана единодушно с гласовете на БСП, ДПС и "Атака".



Със 116 гласа "за", 70 "против" и без "въздържал се" парламентът реши да създаде Временна анкетна комисия, която да разследва срещите на президента Плевнелиев с представители на ЕРП-тата и с дружествата с концесия за добив на природни богатства. "Против" идеята за комисията гласуваха 69-има депутати от ГЕРБ и един от ДПС.

Комисията ще работи три месеца. Въпреки че фокусът на новосъздадената комисия пада върху президента, в името й държавният глава никъде не се споменава: Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица.

Идеята за комисията е на "Атака", а повод за създаването й е среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена преди около месец, както и опасенията на националиститие, че държавният глава е летял в един самолет с директора на "Дънди прешъс метал". Дискусията беше излъчена пряко по националните медии.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама