НОВИНИ


Фрог установи: „Напоителни системи” се покриха заради децата удавници от Пещера

9 6616 12.05.2014
Фрог установи: „Напоителни системи” се покриха заради децата удавници от Пещера
Снимка: Архив

Все още не е ясно кой е виновен за смъртта на двете деца от Пещера, удавили се на 5 май в напоителен канал край пловдивското село Брестовица. От Напоителни системи- клон Марица, които стопанисват водното съоръжение, отказаха да посочат причината за трагичния инцидент. Те се оправдаха пред Фрог нюз, че не е в техните правомощия да дават информация и прехвърлиха отговорността на колегите си от столицата.


 

От Напоителни системи – София също не бяха разговорливи и се опитаха да се скрият зад паравана на Министерство на земеделието и храните, под чиято шапка са те. „Обърнете се към МЗХ. Забранено ни е да говорим. В момента се води следствие, а и трябва да получим разрешение от г-н Методиев да даваме информация. Спазили сме изискването да има табели за забранено плуване. Децата влизат да се къпят. Това е третият случай на загинало дете”, проговори пред Фрог нюз един от служителите на Напоителни системи.

 

Потърсихме за коментар и представители на МЗХ, но оттам бяха категорични, че Напоителни системи отговарят за канала-убиец и те са длъжни да се справят с проблема. До края на работния ден никой от дружеството не обясни чия е отговорността за смъртта двете деца.

 

Хората от Брестовица обръщат внимание, че не трима са удавниците, а десетина. Миналата година също дете загуби живота си в канала, припомнят те. И въпреки това не са взети мерки за предотвратяване на фаталните инциденти. Колко ли още хора трябва да загинат, за да се обезопаси водното съоръжение?!

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама