НОВИНИ


ГЕРБ иска оставката на шефката на Сметната палата Лидия Руменова

50 5167 13.05.2014
ГЕРБ иска оставката на шефката на Сметната палата Лидия Руменова
Димитър Главчев

ГЕРБ иска оставката на председателя на Сметната палата Лидия Руменова. След такива изявления на Руменова, които създават съвсем сериозно усещане и впечатления за нарушена независимост, най-нормалното е г-жа Руменова да си подаде оставката като председател на Сметната палата, заяви на пресконференция на Димитър Главчев, но уговори, че в този си състав, парламентът едва ли ще приеме оставката й.



Нашите изявления не са плод на политическо заиграване и прехвърляне на топката между двете партии. Факт е, че г-жа Руменова, в рамките на няколко дни, дава две изявления в частни медии, в една и съща посока. Тя е подсказвала, че ще се търси сметка на предишното управление, или подсказва факта, че това, което една година правителството не успя да го открие, тя може би трябва да го открие: нарушения на правителството на ГЕРБ, заяви още Главчев.

В разгара на предизборната кампания се обявяват повторни одити, при положение, че европейските насоки за одитната дейност изрично казват, че повторни одити може да има само при много ясна и категорична аргументация, а такава не виждаме. Още повече, че това се прави при отсъствието на назначен колективен орган. Много сериозни поне три факта, че г-жа Руменова е включена в предизборната кампания на БСП, каза по темата Румяна Бъчварова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама