НОВИНИ


Запорираха имущество на Росен Чолов

0 10168 14.05.2014
Запорираха имущество на Росен Чолов

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на стойност 521 000 лв. на Росен Чолов. Името на бизнесмена стана популярно покрай участието на съпругата му - актрисата и манекенка Ирена Милянкова в телевизионен сериал, съобщиха от пресцентъра на комисията.



Проверката срещу Чолов е започната през януари 2013 г, след като той е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група за сводничество. По искане на комисията Софийският градски съд е допуснал обезпечение на къща в Горна Баня на стойност 520 000 лв., купена с кредит и наполовина изплатен, банкови сметки и дружествени дялове, притежавани от съпругата Ирена Милянкова.

Установеното от инспекторите на КОНПИ несъответствие между доходите на Чолов и разходите на 6-членното му семейство за последните 10 години е над 330 хил. лв. Сериозно перо в тези разходи са били честите пътувания извън страната. Стойността на бъдещия иск срещу Чолов е 555 507 лв.

Съдът е наложил обезпечение и на един автомобил, собственост на Диана Петрова, на която е повдигнато обвинение за участие в същата престъпна група.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама