НОВИНИ


Андрей Ковачев: Премиерът е кукла на конци

27 5345 14.05.2014
Андрей Ковачев: Премиерът е кукла на конци

ЕРП-тата не са безгрешни и са правили нарушения. Не тези нарушения обаче, карат хората да протестират. В енергетиката трябва да има по-голяма прозрачност. Ние направихме няколко предложения в тази насока, но управляващите не се съобразиха с тях. Това заяви пред камерите на БНТ Андрей Ковачев, кандидат за евродепутат от ГЕРБ.



Днешният доклад на ДКЕВР е предизборен. Управляващите крият като партизани, исканията за увеличение на тока. Това също е предизборен пиар. След изборите ще има голямо увеличение на електроенергията. Те доведоха до абсолютна катастрофа енергетиката. В момента Пламен Орешарски е кукла на конци, която се ръководи от Сергей Станишев, категоричен беше Ковачев.

Заедно с Ковачев в студиото беше и Ивайло Калфин, кандидат за евродепутат от АБВ. ГЕРБ започнаха своето управление по същия начин. Със заплахи за отнемане на лиценза на едно от ЕРП-тата. И ГЕРБ, и сегашното правителство вдигат много пушилка предизборно, а работа не се върши. Истината е, че договорите за приватизация на ЕРП-тата са подписани лошо. Проблемът в България са ниските доходи. Аз лично бих подкрепил желанието на държавата да контролира по-силно действията на ЕРП-тата и не само на тях, а на цялата верига, категоричен беше Калфин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама