ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 24 юли

0 3788 23.07.2008
Предстоящо на 24 юли

Заседават НС; МС; СОС и ВСС; правят дискусия за неправителствените организации за напредъка на България след една година и половина членство в ЕС; отслужват молебен по повод година освобождаването на седемте български медици от либийския затвор.


 

Редовно заседание на Министерския съвет ще се състои от 10.00 часа.

Заседание на Народното събрание започва от 09.00 часа.

От 10 ч. ще се проведе редовно заседание на Столичния общински съвет. Това е последното заседание на СОС преди лятната ваканция. Общинските съветници ще разгледат Плана за развитие на Столична община 2007 – 2013 година, план за ползване от горите в Общинския горски фонд през 2009 г., участие на Столична община в проекти по Оперативна програма „Административен капацитет” и др. Кметът на София Бойко Борисов ще представи информация във връзка с временното и трайно решаване на въпроса с третирането на битовите отпадъци.

Заседание на Висшия съдебен съвет ще се проведе от 10.00 часа.

Софийският военноокръжен съд ще заседава по делото за убийството на Ангел Димитров – Чората от 09.00 часа.

Комисията по гражданското общество и медии ще заседава от 14.00 часа. В 14.30 часа започват заседанията на Комисията по земеделието и горите, Комисията по транспорт и съобщения, Комисията по европейските въпроси, Комисията по отбраната, Комисията по правата на човека и вероизповеданията, Комисията за борба с корупцията, Комисията по икономическата политика, Комисията по труда и социалната политика. Комисия по парламентарна етика ще заседава от 16.00 часа.

Публична дискусия "Вписва ли се сградата на хотел „Рила“ в съвременна София" ще се състои от 10.30 часа в София прес. Ще участват инж. Маргарита Гутева – кмет на район „Средец“; арх. Теодор Тодоров – главен архитект на район „Средец“; арх. Георги Угринов – директор на Национален институт за паметници на културата – НИПК; ст.н.с. ІІ ст. д-р Маргарита Ваклинова – директор на Национален археологически институт и музей към БАН – НАИМ; и други.

В Софийският университет в 8.00 часа ще започне приемният изпит по математика ІІ.

ПП ГЕРБ организира семинар – дискусия на тема „Неправителствените организации за напредъка на България след една година и половина членство в Европейския съюз”. Семинарът се организира във връзка с посещението в България на съпредседателя на фракцията на ХДС/ХСС (Федерална република Германия) в Европейския парламент Маркус Фербер и желанието му да се запознае с проблемите, които бизнесът, неправителствените организации и професионалните сдружения срещат при работата си с българските институции. В дискусията участие ще вземат лидерът на ПП ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов и председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Форумът ще се проведе в 14 ч. в зала „Мусала 2” на Хотел „Хилтън”. В 15.30 часа ще бъде дадена заключителна пресконференция.

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Светла Бъчварова ще присъства на връчването на сертификат за Система за управление на качеството според стандарт ISO 9001:2000 на Контролно-техническа инспекция от страна на германската сертификационна организация Тюв-Норт. Връчването на сертификата ще се състои от 10.00 часа в Голям Колегиум на МЗХ.

В навечерието на 127-години от създаването на българската жандармерия се организира турнир по стрелба. В надпреварата ще участват десет отбора от различни служби на Министерство на вътрешните работи и областни дирекции. Турнирът започва в 8.45 часа на стрелбищен комплекс “Гео Милев” /ул. “Гео Милев” 71/.

Благодарствен молебен ще се отслужи по повод година освобождаването на седемте български медици от либийския затвор от 10 ч. в храм „Света София”.

В сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени офертите на участниците в две обявени от МДААР обществени поръчки. От 10:00 часа ще бъдат отворени офертите на участиците в процедурата за „Доставка и монтаж на климатици за нуждите на МДААР и обектите, управлявани от министерството”. От 11:00 часа ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка за „Извършване на одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проектите, изпълнявани от МДААР с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Административен капацитет”.

На 24 юли се навършват 90 години от рождението на филолог-фолклористката Мария Кутева. Със специален концерт, посветен на Мария Кутева ансамбълът ще открие Международния фолклорен фестивал на 24 юли 2008 г. пред НДК гр.София.

От 11 ч. в пресцентър “Глас” ще се проведе пресконференция на сдружение “Приятели на 4 крака”. От сдружението ще представят наблюденията си за това как се спазва законът за защита на животните, влязъл в сила на 31 януари.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще присъства на тържественото изпращане на българския национален отбор по волейбол – мъже за XXIX летни олимпийски игри в Пекин. Изпращането ще се състои от 19:00 ч. в залата на Спортен комплекс Правец.

Продължават информационни срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Срещата в Благоевград ще се състои на 24 юли в читалище „Н.Й.Вапцаров”.

Информационни срещи по Проект „Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми - Проект 100" за 2008 година ще се проведат в Мадан и Смолян на 24 юли. Срещата в Мадан е в 12:30 ч., ул.”Обединение “ № 14, зала 401, в Смолян – от 17.00 часа в Областна администрация, бул.”България” № 14, зала 201.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама