НОВИНИ


Гласят за петък вота на недоверие

14 5024 17.05.2014
Гласят за петък вота на недоверие

Четвъртият вот на недоверие към кабинета по темата „Енергетика“ може да се провали, ако дебатите по него бъдат насрочени за петък, 23 май. Вчера ГЕРБ внесе в деловодството на НС искането си за вота, което означава, че разискванията трябва да станат най-късно до следващия петък.



Точно такъв вариант обсъждало ръководството на парламента, пише „Преса“.

Парламентарният шеф Михаил Миков все пак се застрахова, че след консултации с лидерите на управляващите партии ще обяви кога свиква депутатите, а това може да стане в един от работните дни на следващата седмица. Ако дебатите по вота са в петък, гласуването със сигурност ще е след евроизборите. Тогава обаче е логично да няма кворум в парламента, защото всеки от депутатите ще бъде в региона си. Имало и друга възможна игра. БСП и ДПС да закрият кампаниите си още на 22 май, а в петък да проточат дебата до късно, така че ГЕРБ да не може да направи финалния си митинг в Античния театър в Пловдив, както е планирано.

Изкуственото задържане на цената на тока, отказът на управляващите да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК, използването на ДКЕВР като „политическа бухалка" и нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта „Южен поток" са част от мотивите, които ГЕРБ представи пред медии те вчера. Вотът ще е тест за ДПС, коментираха Бойко Борисов и четиримата депутати.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама