НОВИНИ


Надзиратели в затворите: Работим в унизителни, нечовешки условия

1 4938 22.05.2014
Надзиратели в затворите: Работим в унизителни, нечовешки условия

В затворите има много проблеми. Ние от Синдиката от 5 години се опитваме да ги представим на българската общественост. Със сигурност можем да заявим, че ние нямаме политически искания. Това казаха представители на Синдиката на служителите в затворите на пресконференция.



Вече организирахме няколко протеста. Категорично заявяваме, че проблемите в затворите трябва да се решат. Държавата трябва да се намеси. Ние не говорим само за увеличение и плащания на заплати. Ние имаме нужда от цялостно финансиране. Финансовото състояние на местата за лишаване от свобода се влошават, а изискванията се повишават, казаха още те.

Държавата е абдикирала от задължението си да финансира затворите, категорични бяха синдикалистите. Най-важната част от нашата работа е охраната на затворниците. Надзирателите намаляват с бързи темпове. Няма пари, няма надзиратели. Служителите напускат системата. Много трудно се назначават нови хора. Всички европейски институции, които извършват проверки в българските затвори са категорични: Работи се в нечовешки и унизителни условия. Средствата не достигат както за нас, така и за самите затворници. Никой млад човек няма да се хване да работи в такива условия. Ние получаваме най-малките възнаграждения от всички служители в МВР, Българската армия и тн. Получаваме и най-ниските допълнителни социални възнаграждения, разкриха още от Синдиката.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама