НОВИНИ


Орешарски и Стойнев готови за дебата за енергетиката

50 4554 23.05.2014
Орешарски и Стойнев готови за дебата за енергетиката
Снимка: Архив Булфото

Този дебат ще се състои. Считам го за важен, тъй като ние ще представим какво сме направили. През тази една година положихме огромни усилия да стабилизираме сектора, който заварихме в доста незадоволително състояние, каза премиерът Пламен Орешарски по повод несъстоялия се вот на недоверие, който опозицията поиска заради сектор „Енергетика”.


 

Министър Стойнев се е подготвил да представим в какво състояние беше енергетиката, в какви диспропорции, така че следващата седмица този дебат ще се състои, а и съвпада с една година от встъпването ни в длъжност и ние ще представим доклад за всичко, каквото сме направили през тази една година, както и ще ви запознаем с това какво смятаме да направим и да актуализираме в различните секторни политики в бъдеще, допълни Орешарски.

 

Енергетиката се нуждае от консенсус. Изготвен е вече планът за енергийна независимост и следващата седмица ще се води разговори с различните политически партии, защото това е общонационална политика, а не като депутатите от ГЕРБ, които ходят до Брюксел и доносничат, и дори представят неверни данни и факти от сектор „Енергетика“, каза министър Драгомир Стойнев. По време на дебата ще задам и редица въпроси към ГЕРБ защо бяха обезкървени всички държавни дружества, защо 1000 мегавата бяха присъединени към електроснабдителната мрежа и защо ГЕРБ спряха износа на енергетика, продължава енергийният министър.

 

В това време депутатите от ГЕРБ и бившият министър на икономиката Делян Добрев казаха, че са готови да отговарят на неговите въпроси.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама