НОВИНИ


Депутати на курсове по чужди езици на държавни разноски

19 4775 23.05.2014
Депутати на курсове по чужди езици на държавни разноски

Като истински първолаци българските депутати тръгват на начални курсове на езиково училище от септември.


 

Обществената поръчка е обявена на 16 април, а оферти са подали петима кандидати. Този, който спечели, ще получи от държавния бюджет 65 000 лева, за да учи депутатите на начален и специализиран английски и немски.

„Всеки има право да се усъвършенства, но поръчката е и за депутати, и за служителите на Народното събрание”, заяви главният секретар на парламента Петя Гладилова пред bTV.

 

Интерес вече има от около 76 служители и се очаква и 25 - 30 депутати да се присъединят към курса. Колко са ще стане ясно наесен. Повечето народни представители обаче обявиха, че разходът е неоправдан.

 

„Естествено, че не е редно, това е някакъв абсурд”, коментира Красимир Велчев от ГЕРБ. Запитан какво може да каже на немски, той отговаря с „Их либе дих, в днешния ден трябва да е за любовта”.

 

За Камен Костадинов от ДПС „езиковата подготовка е персонален въпрос на всеки депутат”. Той владее английски, немски и гръцки. Първият гръцки израз, за който се сеща председателят на транспортната комисия в НС: „Кало прои - добро утро”.

Според администрацията на парламента, подобни курсове има в повечето държавни институции. Обявата с офертата за 65 000 лева вече е свалена от страницата на парламента. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама