НАРОДЕН ГЛАС


Какво можем да направим за родината си?

23 7084 27.05.2014
Какво можем да направим за родината си?

Изборите за български представители в Европейския парламент отминаха. Покрай всички изненади на вота някои подчертано обособени тенденции останаха или незабелязани, или бяха коментирани твърде срамежливо.



Скандалът с очевадно манипулираните и платени социологически проучвания на агенциите, от които само две познаха крайният резултат, скри нещо много по-важно. ГЕРБ спечели изборите, но ДПС, заедно с присъдружната барекова коалиция, извади резултат, с който на практика се нареди плътно до победителя - 30% срещу 28%. Силните резултати на дъщерната партия на движението в регионите, традиционни крепости на Доган, показаха че преливането на гласове, случило се през 2009 г. (когато ДПС стана донор на НДСВ), не е било изолиран прецедент.

 

На следващо място анализът на изборните резултати на ДПС показва една много плашеща тенденция. Партията спечели вота в почти половината от българските села и взе гласовете на една трета от хората межзу 18 и 30 години. С оглед на неумолимите демографски тенденции перспективата е видима - в обозримо бъдеще, както казваше Касим Дал, ДПС ще управлява само.

 

Националистическите партии се провалиха. И това е друг парадокс, макар и очакван. На фона на общия възход на националните сили в цяла Европа, нашите се издъниха. Което беше закономерен завършек на едногодишният им флирт с ДПС и други олигархични структури. В новия европарламент български патриоти няма да има.

София остана единственото място в България, където има най-малко купен или контролиран вот и съответно най-много свободни българи. Което обяснява ниските резултати на БСП, ДПС и барековата коалиция. Но, както е добре известно, София не е България. С което още повече се очерта разделителната линия между столицата и остналата част на страната. А тази линия заплашва все повече да се превърне в разлом.

 

Какво правим ние?

 

Изборите идват и си отиват, но деградацията на България продължава. В последните 2 седмици проведохме няколко срещи в големи български градове - София, Варна, Пловдив и т.н. На тях запознах близки свои съратници с идеите си за патриотична политическа организация и обсъдихме с какво можем да се противопоставим на упадъка в държавата ни. За да бъдат срещите продуктивни бяха в ограничен формат, като тепърва ще организираме по-големи събирания. На 15 юни ще се съберем в Плиска. Няма по-подходящо място за ново начало от старата столица. България започва от Плиска, да се надяваме, че ще продължи също от там.

 

Костадин Костадинов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама