НОВИНИ


Баща пребивал дъщеря си и я карал да проституира

1 5539 27.05.2014
Баща пребивал дъщеря си и я карал да проституира
Булфото

Полицаи разследват 43-годишен мъж от село Якимово заради сигнал, че е пребивал 14-годишната си дъщеря, а след това я е принуждавал да проституира. Момичето разказало пред разследващите как е била карана на сила, след побой, да продава тялото си на посочени от него мераклии. Детето Е.Л. е изведено от дома и настанено в кризисен център, казаха социалните.


 

Случаят започнал да се разплита, след като майката на Е.Л. потърсила помощ на тел. 112 в нощта срещу неделя, че дъщеря й е напуснала дома си, скрила се е при своя пълнолетна сестра и не желае да се прибира, цитирани от konkurent.bg.


Полиция и социални работници веднага са изпратени на мястото. Пред тях детето признало, че баща й Любен И. ежедневно я малтретира физически и я принуждава да проституира. Незабавно момичето е изведено от семейството, осигурена й е 48-часова полицейска защита и е настанено в кризисен център. В понеделник Е.Л.е разпитана пред съдия. Проведен е и следствен експеримент за установяване на факти и обстоятелства относно извършеното престъпление, казаха от полицията.

Е. Е. третото от четирите деца в семейството. Любен и съпругата му имат две пълнолетни и две малолетни деца. Е. Е. е ученичка, а най-малко хлапе ходи на детска градина.

"До момента не сме имали никакви сигнали за това семейство. Нашите експерти проучват случая. За сега детето остава в кризисния център", каза директорът на регионалната социална служба в Монтана Стефка Александрова.

Бащата и майката на момичето са безработни роми.

"Познавам семейството и тези данни ме изненадват. В момента родителите наистина са без работа, но всяка година ги наемаме по различни субсидирани програми. Нямам информация при тях да има проблеми", каза кметът на Якимово Георги Георгиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама