НОВИНИ


Чутовно: Китай предложи на Русия да я насели с трудолюбиви китайци

36 10771 27.05.2014
Чутовно: Китай предложи на Русия да я насели с трудолюбиви китайци

Заместник-председателят на Китайската народна република Ли Юанчао е предложил на Руската федерация да засели в нейните обширни пустеещи земи „трудолюбиви китайци”, съобщава ИТАР-ТАСС.



Той е направил предложението по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург на 24 май, но новината за любопитното изявление бе разпространена едва днес.

 

„Нашето сътрудничество е взаимно допълващо се. Бизнесмените ни отбелязаха, че Русия има обширни територии и малко народ, а в Китай е обратното - можем да съчетаем тези фактори, за да получим съществено развитие в двустранните си взаимоотношения. Китай има не просто голяма работна сила, а и финансови ресурси”, е казал още Ли.

Изявлението на високопоставения политик е направено само три дни, след като „Газпром” и Китайската национална петролно-газова корпорация подписаха в Шанхай 30-годишно споразумение за доставка на руски природен газ към Китай на стойност повече от 400 млрд. щатски долара.

 

Припомняме, че през 2011 г., когато в Китай се извърши преброяване (там се броят по веднъж на 10 години), официалният брой на китайската популация възлезе на 1.37 милиарда. Само преброителите бяха 6 милиона. Тогава обаче Ченг Шяононг, директор на института Съвременни изследвания в Китай, обясни, че цифрата е занижена.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама