НОВИНИ


До обед жега, после гърми и трещи

0 5457 28.05.2014
До обед жега, после гърми и трещи

Днес преди обяд ще бъде слънчево. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра.



В Западна България
преваляванията ще са по-слаби и само на отделни места, предимно в планинските райони, съобщава "Фокус"..

 

В Дунавската равнина за кратко ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 26°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

 

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места по крайбрежието ще превали краткотрайно. В отделни райони валежите ще са интензивни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури там ще са между 24° и 28°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

 

Над планините в Западна България ще има повече слънчеви часове. Там след пладне облачността ще е купеста и преваляванията са по-малко вероятни, докато на изток ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще е със западна компонента, умерен по високите части.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама