НОВИНИ


Брожение в НС; изключват се микрофони; депутати напускат пленарна зала

40 7494 28.05.2014
Брожение в НС; изключват се микрофони; депутати напускат пленарна зала

Депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ вотът на недоверие към правителството да бъде разглеждан като първа точка от дневния ред. „За” гласуваха 87 народни представители, „против” – 109, а 2-ма се въздържаха.



Предложението направи Десислава Атанасова от ГЕРБ: „На победителите честито. Не знам, в какво състояние сте изготвили този дневен ред. В никакъв случай не сте подходили с оглед на избора на българските граждани при формиране на дневния ред. Точка трета е решение за гласуване на вот на недоверие към правителството. Безспорно е, че в неделя такъв вот беше гласуван. Предлагам това да е първа точка от дневния ред”.

Парламентарният шеф Михаил Миков: „Днес има официално посещение на премиера Пламен Орешарски в Италия и Ватикана. Той отправи писмо, че желае да участва в разискванията. Затова не започваме веднага, а в 11.30 часа. Когато се обсъждат вотове на недоверие към правителството, министър-председателят трябва да присъства по време на разискванията”.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов: Първите две точки от дневния ред на парламента да отпаднат и да се премине към гласуване на вота.

Миков отне думата му от парламентарната трибуна, спря микрофона му, но Иванов продължи да говори.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов: Премиерът Пламен Орешарски трябва да обясни защо МВР и ДАНС не реагира на всички сигнали за купуване на гласове.

Депутатите на ГЕРБ започнаха да напускат пленарната зала, останалите преминаха към точка първа от дневния ред.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама