БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


ЕС изостава спрямо САЩ по икономически показатели

0 4649 08.03.2007
ЕС изостава спрямо САЩ по икономически показатели

Европейският съюз изостава спрямо САЩ по редица икономически показатели през 2006 г., сочат данни от сравнително проучване на Eurochambres. Оказва се, че изоставането по всички икономически показатели всъщност се е задълбочил


Европейският съюз изостава спрямо САЩ по редица икономически показатели през 2006 г., сочат данни от сравнително проучване на Eurochambres. Оказва се, че изоставането по всички икономически показатели всъщност се е задълбочило спрямо предишното сравнително изследване от 2005 г., базирано на данни от 2003 г. за 15-те стари членки на Евросъюза.
Според изследването броят интернет потребители на глава от населението в ЕС изостава с 4 години спрямо този в Щатите.
Текущото ниво на БВП на глава от населението в ЕС е постигнато в САЩ през 1985 г., а нивото на безработица в Евросъюза (без България и Румъния), както и нивото на инвестиции в научно-развойна дейност са постигнати отвъд океана през 1978 г.
Впечатление прави разликата в показателя „инвестиции в научно-развойна дейност“, която се е разширила значително за последните 3 години.
Първото проучване включва старите членки на ЕС, а вторият анализ разглежда 25-те страни в Съюза без България и Румъния. С включването на двете държави изоставането може да се задълбочи, твърдят авторите на доклада.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама