НОВИНИ


Цветанов за трети път на подсъдимата скамейка

18 4720 30.05.2014
Цветанов за трети път на подсъдимата скамейка

Часове след като беше осъден на четири години затвор за престъпление срещу правосъдието, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще застане на подсъдимата скамейка за нерегламентираното подслушване в МВР. Подсъдими с него са трима бивши директори на вече несъществуващата Специализирана дирекция "Оперативно - технически операции".



Обвинението срещу Цветанов е за допустителство по служба. Според прокуратурата, бившият вътрешен министър не е упражнил контрол в служба СДОТО-тогава към МВР, и така е допуснал Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов да не изпълнят законовите си задължения, от което пък са били създадени условия за нерегламентирано и безконтролно подслушване на граждани.

Според юристи, обвинението в допустителство е доста трудно доказуемо. Обвинителният акт беше еднократно връщан на прокуратурата заради неясноти, като например за времето, в което са били използвани прословутите кечъри, с което се твърди, че незаконно се е подслушвало, или пък какви точно са вредните последици, настъпили от действията на Цветанов и другите трима подсъдими, припомня БНР. Държавното обвинение не протестира връщането на делото, а коригира обвинителния акт и отново го внесе в съда.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама