Майстори-кулинари от Горна Бавария изобретиха нов вид наденица. Прибавяйки към традиционните бели баварски колбаси японски зелен чай на прах, те са създали деликатес с необичаен зелен цвят.Светът полудя по зелената вкуснотия.
Историята на продукта е следната - след кратък престой в Япония, Вернер Гроп станал голям фен на зеления чай на прах матча. В Германия заедно с приятеля си Маркус Хинтербергер решили да проверят какво се случва, ако добавят малко от японския прах в мляното месо, приготвено по традиционна баварска рецепта. Така се получили зелените пикантни колбаси, които имат горчив вкус и се радват на голяма популярност.
След няколко репортажа по телевизията за смелия кулинарен експеримент започват да валят поръчки не само от местните жители, но и от чужбина - от Швейцария, Великобритания, Франция, Чехия, САЩ и Япония, пише Süddeutsche Zeitung.