НАРОДЕН ГЛАС


Не на насилието върху деца!

0 6025 04.06.2014
Не на насилието върху деца!

Днес София казва "Не на насилието върху деца!" по повод Международния ден за защита на децата, жертви на агресия, който България отбелязва за трета поредна година. Денят е обявен през 1983 г. по решение на Общото събрание на ООН.



От 17 часа в Южния парк Жана Бергендорф, Ангел и Моисей, Pavell &Venci Venc‘, Васко Иванов Dexter, Сантра, Богомил, Йоанна Драгнева, Voice of Boys, Alex P и Donna ще кажат с песен НЕ на насилието върху деца. От 18:30 ч. като финал на кампанията ще се състои и демонстрация по "разрушаване на стената на насилието" с багер, информационна кампания и Благотворителен концерт.

Специален гост на третото издание на кампанията "Не посягай на децата" е столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тази година инициативата се фокусира върху насилието между деца, агресията върху малолетни и непълнолетни граждани в семейна среда, както и върху проблема с кибертормоза между деца в училищна възраст.

"Кампанията не може да реши проблемите, но може да бъде този обществен маркер, който да провокира в гражданите съпричастност, солидарност и отговорност към живота на децата на България", споледят организаторите.

Зловещото убийство в Поморие на 8-годишната Алекс, смъртта чрез съсичане с брадва на майка и 7-годишно й момиченце в Джебел, пребитата до смърт от баща си 7-годишна Пламена в Русе са само малка част от ужасяващата хроника в България, която индикира, че животът на децата в България е застрашен.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама