НОВИНИ


Без виновен за смъртта на малкия Ангел, убит от ток в училище

1 5368 04.06.2014
Без виновен за смъртта на малкия Ангел, убит от ток в училище

Тази пролет се навърши една година от смъртта на 10-годишния Ангел, който почина, покосен от ток в двора на училището си в хаджидимосвкото село Копривлен. Детето играело на топка с приятели, когато се хванало за училищната ограда, по която в този момент течал ток от скъсан кабел.


 

Повече от година близките на детето търсят справедливост от съда, но така и не я получават. Виновни за смъртта все още няма.

 

10-годишният Ангел Капсъзов е покосен от токов удар в училищния двор, докато рита топка с приятели на 19 май 2013 година. Детето издъхва на път за болницата в ръцете на дядо си.

 

Убито е от скъсан кабел, собственост на електроразпределително дружество. Кой е виновен за инцидента и кой е трябвало да обезопаси района около училището, за да се избегне тази трагедия, на тези въпроси роднините на малкия Ангел търсят отговори вече повече от година.

 

От прокуратурата в Благоевград обясниха пред Нова телевизия, че разследването по случая продължава. Вече има няколко изготвени експертизи. Повдигнатото обвинение обаче си остава срещу неизвестен извършител.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама