НОВИНИ


От Атака се жалват на Цацаров; Търсят подкрепата на БСП

38 4848 04.06.2014
От Атака се жалват на Цацаров; Търсят подкрепата на БСП
Волен Сидеров Булфото

Националистите от Атака са категорични, че при провеждане на изборите за ЕП са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност. Именно заради това хората на Волен Сидеров желаят изборите да бъдат обявени за невалидни. От партията са подготвили искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените избори за ЕП и започва събирането на необходимите 48 подписа. Атака ще търси подкрепа от депутатите от Коалиция за България.



В жалба до главния прокурор Сотир Цацаров от Атака сигнализират, че на първо място, при провеждането на изборите е установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки, се казва в жалбата.

„На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания. Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот. По такъв начин изборните резултати са манипулиран и за членове на Европейския парламент са избрани кандидати, които не представляват българския народ, а определени икономически кръгове.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама