ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 30 юли

0 3909 29.07.2008
Предстоящо на 30 юли

Провежда се годишната конференция в Министерството на външните работи с ръководителите на дипломатическите представителства на РБ; дискутират преодоляването на кризата в отношенията между България и ЕС; представят доклада “Богатство на домакинствата в България”.


 

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще се срещне с членовете на Висшия съдебен съвет и със съдебния Инспекторат от 11.00 часа. Тема на работния разговор ще бъде Докладът на Европейската комисия за напредъка в областите правосъдие и вътрешен ред, както и действията, които трябва да бъдат предприети за продължаване на реформата в тях.

В Министерството на икономиката и енергетиката ще се състои церемония по връчване на сертификат за инвестиция клас А на “Иксетик Пловдив – ЕООД” за инвестиционен проект “Завод за хидравлични и вакуумни помпи Иксетик Пловдив”. Сертификатът ще бъде връчен от зам.-министър Анна Янева от 11 часа.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва в годишната конференция в Министерството на външните работи с ръководителите на дипломатическите представителства на Република България. В 9.00 часа председателят на парламента ще направи изказване на тема “Ролята на Народното събрание за осигуряването на ефективно членство на страната ни в Европейския съюз” и ще участва в дискусията след това.

От 13.00 часа в зала “Запад” на Народното събрание заместник-председателят на партия Българска нова демокрация доц. Борислав Великов официално ще получи почетна членска карта на Националното сдружение на сираците в България.

Кметът на столичния район “Младост” Петко Дюлгеров и представители на испанската фирма ”Франхуан” и българската “Омикрон” ще представят утре – 30 юли, съвместен проект за полагане на студен асфалт върху части от пътната настилка. Представянето започва в 10.30 ч. пред сградата на районната администрация в ж.к. „Младост 3”.

В централата на КНСБ в залата на 11 ет. от 11.00 ч. ще се проведе редовната пресконференция на КНСБ. Темата на пресконференцията ще бъде оценката за отношението на Европейските институции към България, за ситуацията в страната и необходимите действия за защита интересите на българските граждани.

Българската асоциация за външна политика, Европейският институт и Центърът за икономическо развитие организират дискусия на тема: “Как да се преодолее кризата в отношенията между България и Европейския съюз ?” Дискусията ще се проведе от 10:30 часа в заседателната зала в сградата на Центъра за икономическо развитие, ул.”Червена стена” № 46 с участието на Юлиана Николова, директор на Европейския съюз, Александър Божков, съпредседател на Центъра за икономическо развитие, Петър Андонов, председател на УС на Българската асоциация за външна политика и други експерти.

“Индъстри Уоч” ще представи доклада “Богатство на домакинствата в България”- 2-ро тримесечие на 2008 г. Данните от социологическото проучване за състоянието на богатството на домакинствата ще бъдат представени на пресконференция в пресклуба на БТА от 12.00 часа.

Пресконференция по повод промените в Закона за лова организира от 11.00 часа в София прес коалицията от неправителствени организации “За да остане природа в България”.

Животновъди от Враца, Монтана и Плевен ще се съберат на пътя в село Алтимир в 11.00 часа, където ще затворят пътя за Оряхово и за ферибота. На протест ще излязат и стопани от Силистра, а към протестиращите в Тервел ще се присъединят стопани от Варна и Разград. Ще се протестира във Велико Търново, Стара Загора, Пловдив и Петрич.

Обучителен семинар на тема “Базисни умения за консултиране на деца с девиантно поведение” организират община Варна, дирекция “Превенции” и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съобщиха от община Варна. Първият модул на семинара ще започне от 9:00 часа в зала 37 на Община Варна.

В читалище „Искра” гр. Велико Търново от 10.00 часа ще се проведе информационна среща по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. на Министерството на земеделието и храните.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама