НОВИНИ


Наши фирми заплашени със санкции заради „Южен поток”

22 4830 06.06.2014
Наши фирми заплашени със санкции заради „Южен поток”
Марси Рийс

Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на „Стройстрансгаз”, могат също да се окажат под ударите на санкции от страна на САЩ.


 

Това се посочва в изявление на американския посланик Марси Рийс, публикувано в профила на дипломатическата мисия във Facebook. Именно „Стройстрансгаз” беше избрано да строи трасето на газопровода „Южен поток” у нас. ЕК започна наказателна процедура срещу България заради проекта.

 

„Ние сме дълбоко загрижени от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на „Стройтрансгаз”. Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин”, смята американският посланик.

 

В изявлението си тя напомня, че в отговор на действията на Русия в Украйна, САЩ са включили „Стройстрансгаз” в списъка със санкционираните руски физически лица и компании. В резултат нейните капитали в САЩ са замразени, а на американските граждани е забранено да имат бизнес отношения с нея. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама