НОВИНИ


Таен свидетел по делото „Октопод” получи амнезия

4 4797 09.06.2014
Таен свидетел по делото „Октопод” получи амнезия

На днешното заседание по делото „Октопод” разпитват поредния таен свидетел, предаде репортер на Фрог нюз. Самоличността му остана скрита.


 

Свидетелят се разпитва при закрити врата за журналисти и адвокати. Защитниците задават въпросите си в писмен вид, които се предоставят на анонимния мъж.

 

От отговорите на тайния свидетеля стана ясно, че той не си спомня важни моменти от разпита си пред разследващите през февруари 2010-а и през март 2011 година. Тогава мъжът разкрил, че имал срещи с Алексей Петров и е бил запознат с работата на Антон Петров-Хамстера във фирма за таксита. В един от разпитите той разказвал за данъчни престъпления, извършвани във въпросната фирма.  

 

От своя страна адвокат Васил Василев заяви, че всичко, което е казал анонимният мъж пред разследващите, е било слух. "Навсякъде той твърди, че някой му бил казал, друг го бил видял. Нито един факт не е възприел лично", подчерта защитникът и поиска съдът да не допуска прочитането на показанията, както изисква държавното обвинение.

Прокурорите Милко Момчев и Светлозар Костов обясниха пред съда, че преди време свидетелят давал информация за престъпления, извършвани от организирана престъпна група. Според обвинителите той разкривал факти освен за счетоводството на таксиметровата фирма, но и за ролята на подсъдимите Марчело Джотолов и Янко Попов във фирмата за събиране на вземания "Ин-80".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама