ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 31 юли

0 4534 30.07.2008
Предстоящо на 31 юли

Заседават НС; МС; ВСС; ВС на БСП; дават пресконференция по повод дарението, което направи Ангел Бончев; правят протест за спасяването на Природен парк Странджа; обсъждат корупцията като източно-европейски синдром;


 

От 09.00 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 10 ч. ще се състои редовно заседание на Министерския съвет.

Заседание на Висшия съдебен съвет ще се проведе от 10.00 часа.

Висшият съвет на Българската социалистическа партия ще проведе заседание от 10.30 часа. Заседанието ще се проведе в централата на партията на „Позитано” 20 като в дневния ред са включени 5 точки.

Пресконференция по повод дарението, което направи Ангел Бончев в подкрепа на Фондацията за изграждането на Дневен център за рехабилитация и възстановяване на жени, оперирани от рак на млечната жлеза ще се проведе от 12 часа в пресклуба на БТА Участие ще вземат Нина Хаджийска - Инициативния комитет на кампанията "Утре за всеки", Румяна Козарева - председател на фондация "Утре за всеки", Магдалена Ангелова - PR на кампанията "Утре за всеки", Радина Велчева - председател на УС на фондация "Искам бебе", Нешка Робева, Теодора Захариева, Маргарита Михнева и др.

Глобален алианс за защита на детското хранене и здраве – България организира пресконференция по повод Световната седмица на кърменето от 11 ч. в БТА. Ще бъдат представени данни от последния мониторинг на Глобалния алианс, проблеми, които срещат кърмещите майки, актуални данни за състоянието на детското хранене и здравните последствия от него и др.

Коалицията от 30 неправителствени организации „За да остане природа в България” ще се включи в протеста за спасяването на Природен парк Странджа, който ще се проведе от 8.30 часа пред Министерството на околната среда и водите. Протестът е организиран от новоучредената партия „Зелените”. Очаква се да има и контра протест, финансиран от Община Царево. Собственици на терени, попадащи в границите на Природен парк „Странджа”, организират митинг в подкрепа на проекта на новия Общ устройствен план на община Царево пред МОСВ.

Пресконференция на тема: Продажбата на ТВ2 – голямата измама с откраднатите лицензи” ще се състои от 11.00 часа в София прес.Ще участва Николай Йонков – бивш собственик на ТОП Телевизия.

Пресконференция на Федерация „Открит форум“ в БСП ще се проведе от 12 ч в София прес. Тема на пресконференцията са актуалното състояние на политическата обстановка. Ще бъде прочетена и декларация по случай 10-годишнината на Федерация „Открит форум“. Участници в събитието ще бъдат председателят на “Открит форум” Красимир Премянов, Динко Желев, Надя Динчева, Ваня Иванова, Стефан Груев.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще участва в официална церемония по подписването на шест споразумения за безвъзмездна помощ на стойност 46.535 млн. евро. Церемонията ще се състои от 14 часа в зала 821 в сградата на МИЕ на ул. „Триадица” 8.

МДААР отваря офертите на участниците в обществената поръчка за мониторинг на обученията по английски език за държавни служители от 10:00 ч. Обученията са част от проекта на МДААР “Подготовка на служителите в българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на ЕС”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативната програма “Административен капацитет”, съфинасирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Видео-пресконференцията на тема: “Корупцията: “източно-европейски” синдром” ще се състои от 12:00 часа на площадката на Руския информационен център на “РИА Новости” в София - хотел “Хилтън” , бул. “България” 1, етаж 2, зала “Вихрен”. От българска страна ще участват министърът на вътрешните работи Михаил Миков, председателят на Комисията за борба с корупцията към Народното събрание Бойко Великов, председателят на Постоянната комисия за борба с корупцията и професионална етика към Висшия съдебен съвет Цони Цонев, председателят на клуб “Журналисти против корупцията” Ренета Николова. От руска страна ще участват зам.-председателят на Комитета на Държавната Дума на РФ по безопасност Геннадий Гудков, председателят на Националния антикорупционен комитет Кирилл Кабанов и др.

В конферентна зала А на Българската търговско-промишлена палата, ул. „Искър” 9 от 16.30 ч. ще се проведе среща на Евроклуба при БТПП по случай поемането на председателството на Съвета на Европейския съюз от Република Франция. В срещата ще вземат участие Н. Пр. Етиен дьо Понсан – посланик на Република Франция в България, Зинаида Златанова – ръководител на представителството на ЕК в България, посланиците на страните-членки, страните-кандидатки и асоциираните страни на ЕС, политици, предприемачи, представители на браншови организации, регионални палати и журналисти – членове на Евроклуба.

Президентът Георги Първанов ще бъде на посещение в Перник. В 11.00 часа президентът Георги Първанов ще посети крепостта Кракра, където ще се срещне с участници в младежката археологическа бригада “Съхрани българското”. Преди това държавният глава ще се срещне с кмета на Перник Росица Янакиева.

Обучителен семинар на тема “Базисни умения за консултиране на деца с девиантно поведение” ще започне от 09.00 ч. в зала “Концертна” на Младежкия дом във Варна. Семинарът е насочен към специалистите от община Варна от системата за превенция на асоциалното поведение на децата за придобиване на конкретни умения за работа с деца с девиантно поведение.

Слънце Стара Загора-Табак АД-Стара Загора свиква Общо събрание на акционерите на 12.00. Събранието ще се състои на ул. Стамо Пулев 1, Дом на културата на дружеството.

От 12 ч. ще се проведе семинар с медицински специалисти на тема “Моята роля в подкрепа на кърменето”. Организатори на събитието са Национален комитет по кърмене, Министерство на здравеопазването, Национален център за обществено здраве, Център за бременни жени гр. Пловдив с подкрепата на Демократичната Комисия към посолството на САЩ. Ще бъде открита и изложба на любителски снимки на кърмаческа тема в родилното отделение на болницата в Стара Загора.

В Читалище “Наука” в Ловеч в 10 ч. ще започне информационна среща и семинар по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Лектори са експерти от Дирекция „Развитие на селските райони” към Министерство на земеделието и храните, както и от Областните служби на Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама