НОВИНИ


Манолова: ГЕРБ са „за” референдум, но на практика бламират гласуването

29 4650 12.06.2014
Манолова: ГЕРБ са „за” референдум, но на практика бламират гласуването
Мая Манолова

Нормалното парламентарното поведение е, ако подкрепяш една идея, да влезеш в пленарна зала, да се обосновеш и да гласуваш „за”. ГЕРБ са за референдум, но на практика бламират гласуването на провеждането му, каза в НС заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.



Може би си правят тънки сметки, свързани със сроковете, в които трябва да се проведе референдумът или с редакцията на въпросите, но можеха да дойдат и от парламентарната трибуна да го заявят честно и открито. Мисля, че това е недостойно поведение. Вместо да влезеш в пленарна зала, когато се обсъжда исканата от теб точка и да заявиш своята позиция, да стоиш в коридора и даваш трибунки с неясно съдържание.

Мисля, че това е някакво раздвоение на личността, форма на шизофренно поведение,когато хем си за референдум, хем бламираш приемането на такава точка от програмата на парламента, смята Манолова.

Нашият лидер каза, че е „за” задължителното гласуване, така че сме готови да подкрепим референдум по тази тема, каза Манолова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама