НОВИНИ


МВР: В склада на "Арсенал" е горял барут

1 4441 14.06.2014
МВР: В склада на "Арсенал" е горял барут

Няма опасност за живота и здравето на хората след пожара в склад на „Арсенал” край Казанлък, който се разрази след 21.00 часа в петък. Това увери областният управител на Стара Загора Живка Аладжова.


 

Тя обясни пред bTV, че инцидентът е нанесъл само материални щети - по базата на склада и тревни площи наоколо. По информация на Оперативния щаб става въпрос за пожар в артилерийски склад, в който са се съхраняват огромни количества барут.

 

Това увери и главен комисар Иван Чолаков - директор на МВР-Стара Загора. "Към настоящият момент не можем да говорим за умисъл. Това, което е горяло, е барут. Това са данните, които сме получили от фирмата".

 

„Още снощи пожарът беше овладян и локализиран, районът остава отцепен. Разследващите органи вече работят. Търсят се причините и се оценяват щетите”, допълни Аладжова.

 

Пожарът обхвана склад над село Бузовград около 21.05 часа в петък. Непосредствено след това директорът на "Арсенал" отрече в склада да е имало експлозии. В същото време, в официалното съобщение на Министерски съвет за инцидента бе споменато за "избухнал пожар и последвала експлозия".

 

Областният управител на Стара Загора увери, че няма опасност от взривове и хората в района могат да бъдат спокойни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама