НОВИНИ


Изграждаме още едно газохранилище

12 4468 16.06.2014
Изграждаме още едно газохранилище
Даниела Бобева Булфото

Българското правителство има готовност да осигури газ за максимално дълъг период от време, минимум три-четири месеца. Има решение на Министерския съвет за нагнетяване на допълнителни количества в хранилището в Чирен. Има идеи и за алтернативни доставки.



Това каза вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, в отговор на журналистически въпрос, провокиран от руско-украинската криза в доставките на газ.
Стратегията за енергетиката, която ще бъде представена скоро, предвижда изграждането на още едно газохранилище, допълни тя.

„Предстои да представим и програмата за рендустриализацията. През последните няколко месеца работихме задълбочено по нея. Целта й е да се насърчи индустрията, произвеждаща продукция с висока добавена стойност и експортен потенциал, и да бъдат постигнати целите за дял на индустрията в БВП, поставени от ЕК," каза още вицепремиерът.

Третият документ, чието разработване координира и чието представяне предстои, е стратегия за интеграция на бежанците, посочи Бобева. „Този проблем не стои вече така остро както в началото, но ние все още не сме изпълнили ангажиментите си по него", обясни зам. министър-председателят.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама