НОВИНИ


БСП игнорират президента за дата за изборите

16 4808 17.06.2014
БСП игнорират президента за дата за изборите
Президентът Росен Плевнелиев Булфото

БСП не бърза с определянето на датата за предсрочните избори у нас, дори напротив – обмисля сценарий, при който денят за провеждането на вота да бъде определен след широки политически консултации между партиите, в които не е нужно да участва президентът Росен Плевнелиев.



Това стана ясно след заседанието на левицата на „Позитано” 20 вчера, съобщава „Труд”. Днес на „Дондуков” 2 „по спешност” се събира Консултативният съвет по национална сигурност към държавния глава.

Макар че през миналата седмица соцлидерът Сергей Станишев настоя изборите да бъдат още през юли, Изпълнителното бюро на партията не е взело решение да предложи конкретна дата за изборите. Според запознати позицията на левицата е в дискусията за определяне на дата за вота да участват всички партии, които имат евродепутати – това са Реформаторският блок и ББЦ.

Ако обаче ГЕРБ и БСП стигнат до консенсус за дата, желанията на БСП може и да не се сбъднат. Ако денят бъде избран извън формата на КСНС, датата ще трябва да получи одобрението на Росен Плевнелиев, който подписва указа за насрочването на изборите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама