НОВИНИ


Р. Гечев: Гласувах против Пеевски за шеф на ДАНС и се оказах прав

11 5264 19.06.2014
Р. Гечев: Гласувах против Пеевски за шеф на ДАНС и се оказах прав
Депутатът от БСП Румен Гечев Булфото

Най-лошото, което може да ни се случи, е да се политизира банковата ни система. Прокуратурата трябва да внимава.



Това каза Румен Гечев, депутат от БСП в сутрешния блок на БНТ в коментар на последните скандали между Цветан Василев и Делян Пеевски. Трябва да внимава не само по този случай, а за всеки един български гражданин. Няма изненада, че преди избори има такова раздвижване на пластовете. Корпоративни интереси не трябва да се намесват в политиката.

Аз бях един от 14-те колеги, които гласувахме срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Не защото имам нещо против него, а защото смятах, че кандидатурата не е подходяща. За съжаление се оказах прав. В България много хора се занимават с политическо инженерство, заяви Гечев.

Подаваме ръка на българските производители и защитаваме техните интереси с приемането на Закона за защита на конкуренцията. Този закон е синхронизиран напълно с всички европейски правила. Ние не правим нищо по-различно от това, което вече съществува в Европа. Напълно разбираемо е, че търговците недоволстват, защото искат да продължат да работят по старите правила и за сметка на родните производители, добави Гечев.

Ние гледаме европейските принципи и конкуренцията над всичко. Този парламент направи много важни и хубави промени. Говоря за Закона за кредите и вчерашния закон. Тези закони работят в цяла Европа и аз не се съмнявам, че те ще дадат резултат и тук, категоричен беше той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама